uitreiking Kinder Media Awards

Er zijn ook Kinder Media Awards uitgereikt in drie andere categorieën. De Media Ukkie Award is gewonnen door de makers van de app ‘Heksje & Willem’. Dit jaar zijn er twee nieuwe prijzen uitgereikt: de Kameleon voor het beste interactieve kinderboek, en de Gekko voor de beste interactieve ‘spin-off’ van een kinderboek. De Kameleon ging naar ‘Roodkapje, een sprookje in 3D’ en ‘Het Muizenhuis’ heeft de Gekko gewonnen.

JorCademy.nl

De Gouden @penstaart voor online content voor kinderen dóór kinderen beloont knappe koppen tot 16 jaar die zelf online content maken voor kinderen. De 13-jarige Nick Jordan leert kinderen via zijn website JorCademy.nl programmeren door middel van YouTube-filmpjes. “En dat is nodig, want het is erg belangrijk dat kinderen leren programmeren“, zei de jonge prijswinnaar in zijn overwinningstoespraak. Volgens de jury spatten de passie en inzet ervan af. “De website bevat veel up-to-date informatie, wordt regelmatig vernieuwd en is heel erg toegankelijk voor de lezers.”

Peter en de Wolf

De app ‘Peter en de Wolf’ van het Koninklijk Concertgebouw, heeft dit jaar de Gouden @penstaart voor online content voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar gewonnen. Deze app is gebaseerd op de muziek van componist Sergej Prokofjev en combineert een video-opname van het orkest met animaties die verrijkt zijn met interactieve verrassingen. “Erg mooi gemaakt. Een kunstwerkje!”, vond de jury.

de Kinder Media Awards
Heksje & Willem

De Media Ukkie Award is voor de beste app voor peuters en kleuters van 0 t/m 6 jaar. Winnaar ‘Heksje & Willem‘ is een interactief prentenboek. De jury vindt de app ‘rustig, weldoordacht en optimaal aansluitend op de belevingswereld van het jonge kind.’

Roodkapje, een sprookje in 3D’

De Kameleon is de prijs voor het beste interactieve kinderboek voor kinderen van 0 t/m 12 jaar, en is gewonnen door ‘Roodkapje, een sprookje in 3D’. Deze nieuwe versie van het klassieke sprookje krijgt elke keer een ander einde door keuzes die de gebruiker maakt. “Je hebt het verhaal zelf in de hand. De frisheid en het enthousiasme van de makers is terug te zien in de app”, oordeelt de jury.

Het Muizenhuis

De Gekko is de prijs voor de beste app die een interactieve spin-off vormt van een boek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. In ‘Het Muizenhuis’ kunnen kinderen eindeloos door het huis uit de gelijknamige boekjes dwalen. Volgens de Jury geeft ‘Het Muizenhuis’ een goed beeld van het fysieke boek.

Over de Kinder Media Awards

De Kinder Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste kindermedia, zoals apps, websites en digitale boeken voor kinderen. De Awards zijn een initiatief vanMediawijzer.net, ECP – Platform voor de InformatieSamenleving, Stichting CPNB en Mijn Kind Online (onderdeel van Kennisnet).

Plaats een reactie